Sanovnik stepenice – Šta znači sanjati stepenice?

Često se dešava da smo tokom snova sposobni da putujemo na određena mesta. Uglavnom možete nešto osećati dok idete tamo, a možda i ne.

Međutim, jednostavna činjenica da sanjate da ste na nekom mestu, u ovom slučaju, na stepeništu, može skrivati suštinski značaj za vaš život.

Advertisements

Izgleda neverovatno, ali mnogo ljudi ima tendenciju da sanja stepenice. Pored toga, onirologija je svakom tipu snova pripisala niz značenja.

Stepenice su uobičajeni predmet kojim se služimo u našem svakodnevnom životu, jer nam omogućavaju da se penjemo ili spuštamo na različite spratove u zgradi.

Danas stepenice možete videti svuda i veoma često morate gledati u stepenice kako ne biste posrnuli i pali jer ste zaokupljeni drugim stvarima. Stoga možete pomisliti da sanjati o njima nema očigledno ili posebno značenje. Možda ipak ne.

Pre nego što shvatite šta znači sanjati stepenice, trebalo bi znati da iskustvo sa ovim snom može mnogo da varira.

Advertisements

Možete sanjati drvene, električne ili mehaničke stepenice; mogu biti u obliku puža, pokvarene ili vrlo dugačke. Možda se penjete na njih, a možda se i spuštate niz njih.

Svaki od ovih detalja ima apsolutnu važnost za postizanje preciznih rezultata prilikom psihoanalize sna. Kontekst koji se razvija u vašem snu je nezamenljiv i samo vi imate sposobnost da razumete njegovo konačno značenje.

Verovali ili ne, iz svojih snova možete izvući mnogo informacija kada shvatite njihovo pravo značenje.

To može biti poziv za buđenje, dobar predznak, upozorenje, znak opasnosti ili otkrivanje nekog budućeg događaja. Želite da znate šta znači sanjati stepenice?

Pre svega, najbolje je analizirati značenje toga kako se krećete stepenicama; ako sanjate da se penjete stepenicama, to znači da prolazite kroz tešku situaciju, ali malo po malo postajete sve bolji.

Advertisements

Ako ne, odnosno sanjate da silazite niz stepenice, to je vrlo loš znak, bez obzira koliko ste trenutno ozbiljno usmereni ili se osećate dobro, počećete da se spuštate u svim oblastima svog života; i tada, skoro uvek ste skloni da sanjate da silazite niz stepenice.

Takođe je važno da obratite pažnju na materijal od koga su napravljene stepenice, brojnost stepenika ili bilo koji drugi detalj koji možete upamtiti.

Materijal za izradu stepeništa je od najveće važnosti, nije isto sanjati betonske stepenice ili sanjati drvene stepenice ili sanjati polomljeno stepenište.

Preporučujemo da uzmete u obzir svaki mogući detalj kako biste svom snu o stepeništu dali što preciznije značenje.

Zbog toga smo za vas pripremili opsežnu i potpunu listu značenja snova o stepenicama, tako da možete pronaći pravu interpretaciju svog iskustva iz tog sna.

Sanjati da se penjete stepenicama

Sanjati o penjanju stepenicama znak je da ćete uspeti u svim projektima na kojima trenutno radite.

Odnosno, zahvaljujući trudu i predanosti koji ste uložili u svoj posao, postići ćete svaki cilj koji ste sebi postavili. Sanjati o penjanju uz stepenice nagoveštava dobru budućnost.

Sanjati da se spuštate stepenicama

Inače, sanjati o silasku niz stepenice je loš predznak da ćete uskoro izgubiti novac, imati lošu sreću, pa čak i upasti u ozbiljne probleme sa partnerom. Počećete da živite u užasnoj fazi svog života u kojoj nećete moći videti ni trunku sreće.

Sanjati drvene stepenice

Sanjanje drvenih stepenica ukazuje na to da ste tradicionalna osoba u svim aspektima. U ljubavi volite da stvari teku mirno, ugledate se na romantizam i ne usuđujete se da napravite novi korak dok ne budete sigurni da ćete uspeti.

U poslu se takođe vodite konvencijama, sve radite polako i pažljivo, tako da se ne spotaknete i padnete. Vi ste neko čija je definicija prijateljstva da se prijateljstvo jača s vremenom i razvojem kontinuiranog poverenja.

Sanjati slomljene stepenice

San o slomljenim stepenicama znak je da vas muče mnoge sumnje. Vi ste osoba koja često sve preispituje, što u vama izaziva veliku nesigurnost, dostižući tačku kada osećate da padnete u ambis nakon što ste zakoračili na slomljeni stepenik.

Advertisements

Najbolje rešenje za ovo je da nastojite da što pre poradite na samopoštovanju. Pazite na sve što znate da radite, i nastavite da radite. Tako da, kada sledeći put budete sanjali da idete uz stepenice, one neće biti slomljene.

Sanjati da se penjete stepenicama uz pratnju

Sanjati da idete uz stepenice u pratnji nekoga znači da je nekome vama bliskom potrebna vaša pomoć da bi postigao vaše ciljeve.

Možda još niste primetili, ali nekom bliskom prijatelju ili članu porodice će možda trebati hitna pomoć. Ako osećate da znate na koga se to može odnositi, onda morate delati što je pre moguće.

Sanjati da idete uz/niz stepenice

Verovali ili ne, san u kome penjete i spuštate stepenicama je veoma čest san, ovo je san koji simbolizuje vaše težnje, očekivanja, brige, želje i strahove kada se suočavate sa novim poduhvatima.

Sanjati veoma brzo spuštanje stepenicama

Sanjati da se vrlo brzo spuštate niz stepenice jasno je upozorenje na koje morate pažljivo obratiti pažnju. U narednih nekoliko dana pretrpećete izdaju, morate prestati da verujete onima koji su vam bliski.

Proučite svaku akciju koju preduzmu i koja može imati negativan uticaj na vas. Onaj ko će vas izdati je neko ko vam je vrlo blizak.

Advertisements

Sanjati betonske stepenice

Sanjanje betonskih stepenica pokazatelj je da ste upravo između drvenih stepenica i električnih stepenica. To znači da ste staromodna osoba, ali ne smeta vam da pružite priliku novim stvarima.

Sanjati da se penjete stepenicama uz poteškoće

Sanjati da se teško penjete stepenicama, bilo zato što fale neke stepenice, ili su vrlo visoke, nemaju rukohvate ili imaju oblik koji nam otežava penjanje, poruka je vaše podsvesti u kojoj vam otkriva da ćete se pre postizanja svojih ciljeva morati suočiti sa mnogim preprekama i poteškoćama na putu, tokom čega ćete u nekoliko navrata biti iscrpljeni.

Sanjati da se penjete uz dugačke stepenice

Sanjanje penjanja dugim stepenicama govori o tome da ste blizu velikog izazova. Od vitalnog je značaja da dobro vodite računa o svojim sledećim koracima, kada je posao u pitanju.

Morate održavati svoje performance visokim da biste postigli bolje rezultate nego što očekujete.

Sanjati da se penjete spiralnim stepenicama

Sanjati da se penjete karakola stepenicama govori o unapređenju koje sledi na poslu koje ste zaslužili svojim trudom i radom, pa očekujete ovo priznanje. U slučaju da su u pitanju merdevine, to znači da će uspon na poslu biti iznenađujući.

Advertisements

Šta znači sanjati stepenice?

Ako u vašem snu postoji red stepenica, to ukazuje na to da počinjete da se krećete ka nekim jasnim ciljevima.

Ako se penjete tim stepenicama, to pokazuje da ste uložili potreban napor da biste uspeli. Ako padnete niz stepenice, verovatno ćete naići na komplikovane ljude.

Spuštati se niz stepenice znači da verovatno nećete imati sreće u ljubavnoj vezi. Važno je da umete pokazati svoja osećanja kako biste ovu ljubavnu vezu pretvorili u uspešnu. Videti kako drugi silaze niz stepenice pokazuje da ste u stvarnom životu naišli na neprijatnu osobu.

Sedenje na stepeništu znači da ćete doživeti pljačku koja vam u stvarnom životu može doneti nevolje i materijalne probleme.

Zlatno stepenište pokazuje duhovni rast i da treba da krenete ka ispunjenijem načinu života. Ako je u vašem snu na plaži postavljen niz stepenica, onda ovo simbolizuje podsećanje da treba naučiti uživati u dobrim stvarima u životu.

Sanjati da padate na stepenice znači da morate biti oprezni da ne budete umešani u neku zaveru. Sanjati da čistite ili perete stepenice znači da ćete u budućnosti imati bolje uslove za život. Generalno govoreći, snovi o stepenicama su znak sreće.

Advertisements

Stepenice znače duhovno uzdizanje i aktiviranje emocija. Sanjati da ulazite u kuću sa širokim stepenicama ili ako sanjate da stepenice padaju na vas, to znači da ćete biti zabrinuti zbog lažnih prijatelja oko sebe.

Sanjati da se penjete nekim stepenicama i korak se prekida znači da će se vaši finansijski problemi smanjiti.

Ako se u snu penjete stepeništem, to je dobar znak, ali ako se u snu spuštate niz stepenice, to vam nagoveštava neke probleme.

Ako vam se vrti u glavi kada se u snu nalazite na stepeništu, to je uvek loš znak. Stepenice u vašem snu mogu predstavljati ponos, prezir i uznemirenje koje predstoji.

San o klizanju niz stepenište predskazuje gubitke. Pad na stepenice nagoveštava neuspeh, gubitak socijalnog položaja i vašeg bogatstva, ali i bolest.

Ako idete nadole, možda ćete uživati u poslovnom uspehu. Penjanje uz stepenište sa puno stepenica znači materijalne nevolje.

Advertisements

Drvene stepenice odnose se na činjenicu da biste mogli pogrešiti na poslu. Stepenice od kamena znače da ste se potrudili na poslu i trenutno više ne zavisite ni od koga.

Duge stepenice znače umor i tugu, dok velike stepenice predviđaju da ćete poboljšati svoju situaciju, uspeti, ali i voleti uspinjanje koje predstoji.

Ako se u snu kotrljate niz stepenice, ovo predviđa teži period pred vama u vezi sa stvarima na ljubavnom planu.

Kratke stepenice znače da na poslu morate biti aktivniji, ali i da vam se opasnost može približiti. Penjanje stepenicama u snu znači siromaštvo, ali ako se popnete na stepenice i one su slomljene, iskusićete tugu i besparicu. Međutim, videti stepenište znači sreću.

Stepenice su dobar znak u istočnoj tradiciji jer simbolizuju uspon i potporu. Spuštanje stepenicama nije baš dobar san. Drevnim Persijancima san o stepenicama bio je znak sreće.

Zapadna tradicija smatra da je bolje ako sanjate da se penjete uz stepenice, jer to znači napredovanje, unapređenje i dobitak. Ako se u snu spuštate stepenicama, to ukazuje na to da vas čeka nevolja.

Advertisements
Advertisements
Advertisements