Šta znači sanjati polarnog medveda?

Ako vas je polarni medved jurio u snu, pošto je ova životinja simbol uspeha, blagostanja i sreće, onda takav san može biti dobar jer najavljuje vaše bogatstvo i uspeh.

Međutim, takav san može biti i upozorenje na situaciju u kojoj ćete morati da donesete važnu odluku, a samo pravi izbor će dovesti do uspeha i blagostanja. Takođe, san o polarnom medvedu može da simbolizuje i prevaru.

Advertisements

Koža ubijenog polarnog medveda viđena u snu je dobar znak. To najavljuje uspeh, prevazilaženje prepreka, pobedu nad neprijateljima.

San u kome je polarni medved bio prijateljski nastrojen prema vama je pozitivan znak. To najavljuje pojavu novog sponzora ili prijatelja visokog ranga. Prema knjizi snova, za neudatu ženu to može najaviti venčanje u bliskoj budućnosti.

Ako je polarni medved u snu jurio ženu ili devojku, taj san simbolizuje novog obožavaoca a moguć je i brak u skorije vreme.

Ako agresivni polarni medved pokuša da vas napadne, onda se trebate čuvati mahinacija nepoštenih konkurenata i klevetnika. One koji se bave poslom, knjiga snova upozorava na promenu poslova u finansijskoj sferi, na neku opasnost koja može doći od neprijatelja koji su krenuli u ofanzivu.

Advertisements

Borba sa polarnim medvedom u snu je znak koji upozorava na mogući sudar sa nepravdom. Možda će neprijatelj imati veliku moć i moći će da vam naudi.

Ako ste pobediti polarnog medveda u borbi, taj san znači da ćete steći superiornost koristeći svoje veštine i domišljatost. Ako vas je u borbi polarni medved pobedio, onda treba da budete posebno oprezni u odnosu na rivale.

Ako ste u snu ubili polarnog medveda, taj san je znak uspešnog rešavanja problema i poteškoća koje vas muče.

Sanjati da vidite polarnog medveda

Ako u snu vidite polarnog medveda, ali on vas ne primećuje, taj san simbolizuje vas ili neki aspekt vašeg života. To može biti vaš posao, veza ili čak hobi.

Obratite pažnju na to šta medved radi. Medved koji stoji na vrhu planine u snu je pozitivan znak uspeha, ali medved čija je životna snaga iscrpljena ukazuje na vašu iscrpljenost ili neuspeh.

Advertisements

Sanjati da vas polarni medved posmatra

Sanjati polarnog medveda koji vas posmatra znači da se suočavate sa snažnom unutrašnjom borbom i znate da je vreme da se suočite sa problemom.

Ako ste u snu bili uplašeni, to znači da ćete pobediti bilo kog unutrašnjeg demona sa kojim ste se borili. Reakcija na strah, s druge strane, ukazuje na to da se još uvek ne osećate spremnim da se suočite sa onim sa čime se borite.

Sanjati da polarni medved traži hranu

Sanjati o polarnom medvedu u potrazi za hranom, može značiti da će se vaše bogatstvo okrenuti na bolje ili da će problem na kojem ste radili neko vreme biti rešen. Generalno, to je dobar znak da dolaze mirniji dani.

Sanjati da lovite polarnog medveda

Sanjati o lovu na polarnog medveda znači da skupljate snagu da se fokusirate na jednu stvar isključujući sve ostalo. To znači da ulazite u vreme kada su vam potrebni oštar vid i brzi refleksi i kada bi nagrade mogle biti ogromne.

Sanjati agresivnog polarnog medveda

Polarni medved koji pokazuje agresiju (ali ne napada) u snu, je snažan pokazatelj vašeg straha. To sugeriše da se zbog nečega u vašem životu osećate preopterećeno ili loše.

U zavisnosti od toga šta vas muči, san o agresivnom polarnom medvedu može biti poziv za buđenje da se suočite sa svojim strahom ili znak upozorenja da je ono što ćete uraditi opasnije nego što mislite.

Sanjati da se borite sa polarnim medvedom

Ako se u snu borite sa polarnim medvedom, to znači da se verovatno borite sa teškim problemom u svom životu koji niste sigurni da možete da prevaziđete.

U zavisnosti od prirode borbe i od toga da li se čini da pobeđujete ili ne, vaš san može ukazivati na to da ste u nevolji sa ovim problemom ili da ste spremni da se borite i ne želite da se predate ogromnoj pretnji koju medved predstavlja u vašem snu.

Sanjati da polarni medved trči

Polarni medved koji trči u snu može da simbolizuje moć i energiju, kao i nagon da uspete u onome što radite. Ako u snu polarni medved trči prema vama, to može da simbolizuje nadolazeću opasnost koju ne možete izbeći. Moraćete da skupite snagu da se borite ili pronađete drugi način da pobegnete od pretnje.

Sanjati da se polarni medved negde penje

Ovaj san može ukazivati na to da polako ostvarujete svoje najvažnije ciljeve ili da ste na dobrom putu ka pobedi.

Ovakav san znači da ste sigurni da će vaš poduhvat biti uspešan, baš kao što je i medved siguran u sebe. To takođe može značiti da morate usporiti i biti oprezniji, da ne biste rizikovali da padnete sa velike visine.

Advertisements

Sanjati da polarni medved spava zimski san

Ovaj san znači da je vreme da se povučete iz društvenih veza i drugih obaveza. Možda je vreme za unutrašnje isceljenje ili samo podmlađivanje vaše kreativne energije. Šta god da je, vaš san vas podstiče da odvojite malo vremena za sebe da nadoknadite ono što vam život oduzima.

Sanjati polarnog medveda sa mladuncima

Sanjati polarnog medveda sa svojim mladuncima jasan je simbol majčinstva i zaštite. Ako je vaš san o samim mladuncima, mogu postojati različita tumačenja u zavisnosti od toga šta mladunci rade.

Na primer, mladunci polarnog medveda koji se bezbedno igraju sa majkom u blizini ukazuje na vreme vedrine i opuštenosti.

Međutim, ako sanjate o mladuncima koji su skriveni u majčinoj jazbini dok ona lovi, onda ste možda svesni potrebe da ostanete skriveni. Možda neka opasnost vreba ispred vaših vrata.

Sanjati polarnog medveda – simbolika

Pre svega, polarni medvedi su vrhunski predatori. Oni predstavljaju jasnu pretnju za sve ljude koji im se mogu slučajno naći u blizini. Strah od ovakve konfrontacije leži u našem nesvesnom umu i daje nam sveukupne utiske o medvedima i šta oni predstavljaju.

Pošto su dovoljno jaki da lako ubiju čoveka, čovečanstvo je razvilo određenu vrstu poštovanja prema medvedu. To je ista vrsta poštovanja koja se obično daje kraljevskoj porodici i iz potpuno istih razloga.

Advertisements

Moć koju poseduju je sjajna i ne treba je olako osporavati. Oni drže dominaciju nad svojom teritorijom i napašće svaku pretnju. Najbolji savet je da „gazite meko“ dok ste u njihovoj sredini.

Simbol samopouzdanja

Zbog snažnog uticaja koji imaju nad ostatkom životinjskog carstva, polarni medvedi simbolizuju neku vrstu samopouzdanja koju mi ljudi instinktivno prepoznajemo. Spremno povezujemo energiju medveda sa nekom vrstom samopouzdanja ili neustrašivosti za kojom često žudimo.

San o polarnim medvedima stoga može značiti da ste sigurni u nešto ili da žudite za takvom vrstom samopouzdanja. Obraćanje pažnje na detalje oko polarnog medveda u snu pomoći će vam da shvatite značenje takvog sna.

Simbol samoće

Poznato je da su polarni medvedi usamljene životinje i ne žive u grupama. Zato polarni medvedi koji se pojavljuju u snovima često mogu da simbolizuju vreme samoće.

To može značiti da se zbog teme kojom se bavite osećate izolovano na negativan način. Analizirajte svoja osećanja da biste razumeli kako samoća može da igra ulogu u vašem životu.

Advertisements

Simbol majčinstva

Mame medvedice su poznate po tome što su zaštitničke nastrojene. Žrtvuju mnogo da bi odgajali svoje mlade, koji se rađaju sićušni i slepi i ostaju sa majkom do dve godine.

San o polarnim medvedima može se odnositi i na vaš odnos sa sopstvenom majkom ili na vašu ulogu roditelja i zaštitnika sopstvene dece.

Takođe bi mogao da simbolizuje blisku osobu koja je trudna ili pokušava da zatrudni, ili čija se uloga majke ili roditelja dovodi u pitanje.

Simbol samoisceljenja

Jedna od najpoznatijih činjenica o polarnim medvedima je da svake zime idu u hibernaciju. Oni usporavaju svoj metabolizam kako bi preživeli u najgorim vremenskim uslovima bez potrebe da izlaze iz jazbine da bi pronašli hranu i vodu.

Ova strategija preživljavanja kroz povlačenje i hibernaciju takođe je simbolična za proces lečenja. San o polarnim medvedima može ukazivati na to da osećate potrebu da se povučete iz drugih obaveza i umesto toga provedete neko vreme negujući svoje unutrašnje ja ili lečeći rane povrede.

Simbol vaskrsenja

Drugi simbol koji se odnosi na polarne medvede u hibernaciji je koncept vaskrsenja, ili ponovnog rođenja nakon smrti. U stvari, medvedi ne vaskrsavaju, već samo ponovo izlaze iz jazbine nakon zime provedene u hibernaciji.

Advertisements

Međutim, ova mentalna slika povratka u život nakon verzije smrti koju je donela zima i dalje je snažan simbol koji skoro isključivo povezujemo sa medvedima.

Advertisements
Advertisements